dimarts, 5 de maig del 2009

La Fira d'Espàrrecs el millor aparador pels polítics



Un any més, la Fira d'Espàrrecs de Gavà ha servit com un magnífic aparador que algunes forces polítiques locals han aprofitar per lluir alguns primeres espases de l'escena política nacional i aprofitar així per fer alguna declaració oportunista i de pas fer-nos la pilota a les gavanenques i els gavanencs.

Per exemple, enguany s'ha passat per la 56a Fira d'Espàrrecs el conseller de Gobernació i Administracions Públiques Jordi Ausàs (ERC) i també Joan Ridao, secretari general d'ERC. Per la part dels socialistes s'han fet veure per Gavà l'eurodiputada i cap de llista del PSC a les eleccions europees Maria Badia. CiU ha portat per a la foto la senadora i secretària executiva de CDC Montserrat Candini i el cap de llista d'UDC a les europees Salvador Sedó. Albert Rivera, president de CC's ha repetit visita un any més. De l'esquadra ecosocialista d'ICV-EUiA ha fet la visita de rigor l'eurodiputat Raül Romeva i del PP que sapiguem no ha vingut ningú, excepte els representants locals.

De les declaracions que tothom ha fet, uns denominadors comuns. Crisi, crisi, crisi, mal moment econòmic, recessió, moments difícils, hem d'apretar-nos el cinturó, hem d'ajustar-nos a la situació, hem de tenir paciència, hem de superar, hem de treballar junts i decenes de fórmules per dir el mateix. Referent a això cal destacar que enguany la Fira ha estat força discreta i que s'ha notat considerablement la reducció de la seva partida pressupostària. Faltaven força expossitors comercials respecte d'altres anys, s'han deixat d'utilitzar les carpes pressostàtiques i els espais s'han reduït considerablement.

El que em fa gràcia és que sembla que només ara és quan s'han de retallar les despeses. L'Ajuntament, en temps de vaques grasses, no deixava de dedicar més recursos econòmics dels necessaris en fer per exemple campanyes de promoció de la seva tasca municipal en cartells caríssims penjats dels fanals, o pamflets amb paper i impressió de molta qualitat i a tot color repartides bústia per bústia, o en publicitar una web del senyor alcalde que només funciona en temps de campanya, etc. Un gran cúmul de despropòssits que des del nostre punt de vista podien continuar-se fent però utilitzant altres tipus de formats molt més barats. Perquè saber-ho fer ho saben fer i el resultat final és el mateix. O no?