dimarts, 26 de maig del 2015

Anàlisi: Resultats de les eleccions municipals a Gavà 24M 2015: El PSC ja no arrasa

Durant tots aquests anys he estat a la reserva. Ara comença una nova campanya electo-militar. No faré gaire preàmbul del que hem viscut tots aquests anys en batalles polítiques a Gavà. El deure torna a cridar-nos i no hi podem faltar. L'Hospital de Campanya s'ha hagut de parapetar de nou a la rereguarda de les trinxeres i no hi ha temps per a la xerrameca. Comencem.



Resultats de les eleccions municipals a Gavà 24M 2015: El PSC ja no arrasa

Un dels bastions del PSC al Baix Llobregat està caient. El PSC guanya, però no arrasa. Sembla que els botins obtinguts pel Partit dels Socialistes en les ràtzies llençades als campaments de la gent gran ja no són tan abundants. Han passat d'una majoria absoluta de 12 regidors al 2007 a només 8 en les passades del 24M. Els pactes estratègics són molt més necessaris que al 2011, quan van aconseguir-ne 9... Alguns metges de l'Hospital m'han comentat: "Com a mínim ens governarà una milf a Gavà", en referència a Raquel Sànchez, alcaldessa de carambola en primera instància i ara, potser electa gràcies als pactes.

Reforçats en surten els de Ciutadans, que passen d'1 regidor a 4, en línia amb la tendència a tot el país però he d'entendre que ho tindran magre per poder gaudir de poder. No sembla que ningú vulgui fixar-se en ells per parlar de pactes. O no. Coses més estranyes s'han vist, com quan els d'ICV van donar l'aprovació al Pla de Ponent.

Parlant d'ICV, ara han desaparegut del camp de batalla. Morts en combat amb un bon grapat de voluntaris desconeguts per a la ciutadania. A poc s'han quedat del 5% que ell hagués permés l'entrada al consistori. Esquerra Unida i les seves franquícies i coalicions han resultat ferits greus a totes les batalles en tots els territoris. Pocs fortins els hi queden.

Hi ha més perjudicats i ferits. Més baixes que no han aconseguit arribar a conquerir algun seient de més a l'Ajuntament. Els de CIU i els del PP que perden 1 i 2 regidors respectivament. S'ho haurien de fer mirar, sobretot el PP.

Un amic m'explica que la Diada de Sant Jordi va comentar amb ironia als del PP de Gavà que mai els havia votat, però veient la corrupció política que esquitxa l'Estat, segurament aquesta vegada no li quedaria més remei. Al més pur estil kamikaze japonés, l'aviació del PP s'ha llençat contra el poble i la dignitat. La gent s'ha arrecerat als refugis antiaeris i, és clar, han perdut els pilots i els avions de combat i la gent n'ha sortit gairebé sense cap esgarrinxada.

ERC s'ha fartat de repartir panflets propagandístics bústia a bústia. L'anomenen L'Eramprunyà. Els ha sortit bé la jugada, i s'hi sumen a l'onada independentista catalana passant de 2 a 3 representants. Veurem com els deixa la ressaca.

La marca Podemos de Gavà Sí Se Puede n'ha obtingut 2 regidors. S'hauria d'analitzar, si és que no ho sabem ja, com és que una candidatura nova i sense passat ha obtingut aquests resultats.

I la CUP, a un grapat de vots del regidor, també ha quedat fora d'escena. Tot i això, les batalles que ha donat al Parlament ha fet crèixer les simpaties ciutadanes en un feu no massa procliu a allistar-se en aquestes guerrilles.

Els altres, com BEG o Gent de Gavà... Només han comptat amb algun que altre franctirador mal situat i no han sumat gairebé res, per no parlar de PxC, per sort es veu que no tenien ni munició.

(UPyDEP)

2 comentaris:

Poveda ha dit...

Si no te molesta usare el castellano me es mas fácil de escribir , por la parte que me toca por ser afiliado a Podemos, cuando comentas: nova i sense passat , es cierto que somo nuevos... pero sin pasado.. quizás la agrupación, la cual esta conformada por muchas personas que venimos de varios ámbitos, en mi caso mi bagaje son 20 años afiliado a CCOO, y el estar en varias mesas negociadoras.... no quiero pecar de vanidoso... pero casos como el mio son varios, gente que viene de la educación,etc... En cuanto a tu análisis que decir.. no se puede decir tanto en tan poco... lo has hecho muy bien...

anrhick ha dit...

Hola Poveda. Quan he escrit "sense passat" és evident que no volia dir "persones sense passat". De ben segur que en deveu de tenir per haver aconseguit muntar el que heu muntat i haver arribat a als dos regidors. Ara bé, la formació, com a tal, no en té de passat i sí, en canvi, les persones que la formeu.

Gràcies pel comentari.